POEX Mák modrý 0,5 kg
49,00
Kč
s DPH
Žďár nad Sázavou | 22 ks |
Choceň | 44 ks |
Havlíčkův Brod | 38 ks |
Tišnov | 34 ks |
Skuteč | 13 ks |
Velké Meziříčí | 30 ks |
Mohelnice | 5 ks |
Nové Město | 25 ks |
POEX Mák modrý 0,5 kg
Mák modrý - celý, původem z Vysočiny.
Semínka modrého máku mají výbornou oříškovou chuť a jsou nesmírně zdravé.
Oceníte především jejich obrovský obsah vápníku, vitamínu E, zdravých tuků a vlákniny.
Mák je chutnou náplní do moučníků a koláčů.
Přednosti a výhody:
- Mák má dvojí využití, jako léčivá rostlina a jako potravina.
- Z máku olejného, který je nejběžnější odrůdou, se získávají chutná a výživná semínka máku.
- Mák jako potravina je cenným zdrojem minerálních látek, je dokonce jednou z potravin nejbohatších na vápník.
- Mimo vápník obsahuje také mangan, hořčík a fosfor.
- Z vitamínů máku je zastoupen především antioxidačně působící vitamín E a také vitamíny skupiny B.
- Mák se řadí k olejnatým semenům, najdete v něm tedy vysoký poměr zdravých tuků.
- Mák obsahuje také velké množství bílkovin a vlákniny
- Pomáhá snižovat cholesterol
- Pomáhá k lepšímu spánku
Použití:
- Mák najde své uplatnění při pečení
- Slouží jako náplň do moučníků a koláčů
- Dá se využít na posyp sladkého a slaného pečiva
Specifikace (rozbor dle vyhl. MZe číslo. 399/2013 Sb. v platném znění):
- Morfin 13,2 mg/kg
- Kadmium Cd 0,526 mg/kg
- Rtuť Hg < 0,010 mg/kg
- Olovo Pb < 0,010 mg/kg
- Arsen As 0,024 mg/kg
- Vlhkost 7%
Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 2496 kJ / 602kcal
- Tuky: 42 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 4,7 g
- Sacharidy: 28 g
- z toho cukry: 3,0 g
- Vláknina: 20 g
- Bílkoviny: 18 g
- Sůl: 0,80 g
Specifikace výrobku:
• Výrobce: POEX Velké Meziříčí, a.s.
• Pěstitel: ZEMAS AG, a.s.
• EAN: 8594001215461
• Složení: Celá semena máku modrého
• Balení: Vakuováno v PP obalu, 500 g
• Skladování: Skladujte v suchu. Chraňte před teplem. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
• Země původu: Česká republika (Vysočina)
• Minimální trvanlivost uvedena na obalu výrobku
Upozornění!
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, škořápkových plodů, obilovin obsahujících lepek, mléka, sóji a sezamu.